Sık Sorulan Sorular

Birlikte Öğrenme Üniversitesi'ne kimler kaydolabilir?
60 yaş üstü bireyler kaydolabilir.
 
Eğitim seviyesi hangi düzeyde olmalı?
Öğrenci adayları tercihen en az lise mezunu ve üzeri olmalıdır.
 
Eğitim süresi nedir?
Birlikte Öğrenme Üniversitesi'nde bir eğitim yılı Güz ve Bahar dönemi olmak üzere iki dönemden oluşur. Toplam eğitim süresi altı dönem, başka bir deyişle üç yıldır.
 
Eğitim için ücret talep ediliyor mu?
Eğitim öğretim için ücret talep edilmemektedir. Dönemlik kayıt için 200 TL ödenmektedir.
 
Programda hangi dersler yer almaktadır?
Her dönem farklılık göstermekle birlikte, alanında uzman eğitmenlerle, Sağlık, Sanat ve Müzik, Spor ve Fiziksel Aktivite, Edebiyat ve Yabancı Dil, Hukuk, Sosyal ve Temel Bilimler, Teknoloji ve Dijital Beceriler alanında pek çok ders verilmektedir.
 
Derslere devam zorunluluğu var mıdır?
Öğrencilerin geçerli ve/veya belgelendirilmiş bir mazereti olmadığı sürece derslere devam etmeleri beklenir. Ayrıca BAİBÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi İşbirliği ile dönemlik sertifika verilebilmesi için derslerin %80 ve üzerine katılım gösterilmesi gerekmektedir.
 
Ders seçimi hakkında bilgi verebilir misiniz?
Her dönem programda zorunlu ve seçmeli dersler yer almaktadır. Zorunlu dersler isteğe bağlı olmadan almanız gereken derslerdir. Seçmeli dersler, o dönem için açılan dersler arasından eğitimin ilk gününde seçme fırsatı verilen, daha çok atölye çalışmalarıyla yürütülen derslerdir.
 
Derslerde başarı nasıl değerlendirilir?

Dersler için sınav uygulanmamaktadır. Öğrenciler sınava girmeyecektir. Geçti/Kaldı sistemi olarak anılan bir değerlendirme yöntemiyle sunum ve ödevlere dayalı bir notlandırma yapılacaktır.
 
Mezun olan kişilere diploma verilecek mi?

Mezunlar, Birlikte Öğrenme Üniversitesi’nden 6 Dönem (3 yıl) sertifikalarının bulunması kaydıyla mezuniyet belgesi alacaklardır.
 
Başvuru ve/veya kayıt nasıl yapılıyor?
Başvurular, çevrim içi ön kayıt formu (https://forms.gle/Fum2j7jBbmxFb2gEA) ile yapılmaktadır. Ön kayıt başvuru formu Üniversite’ye katılmak üzere bilgilerinizi ve görüşlerinizi iletmenizi sağlamaktadır.
Kesin kayıt için, öğrencilerden 1 adet nüfus cüzdanı/pasaport fotokopisi ve Birlikte Öğrenme Üniversitesi Kayıt Formu, Adli Sicil Belgesi ve Aile Hekiminden Alınacak tek hekim raporu ile BAİBÜ kampüsteki Birlikte Öğrenme Üniversitesi Ofisine şahsen başvurmaları istenmektedir.
 
Eğitim veren kişiler kimlerdir?
Eğitim veren kişiler üniversitenin öğretim elemanları ve eğitim verdiği alanda uzman olan kişilerdir.
 
Birlikte Öğrenme Üniversitesi’nde eğitimci nasıl olabilirim?
Başvurular, çevrim içi eğitimci formu (https://forms.gle/CV3bvEaDRiJxHJtY6) ile yapılmaktadır. Bu form bilgilerinizi ve görüşlerinizi iletmenizi sağlamaktadır.
 
Daha fazla bilgiye nereden ulaşılabilir?
Birlikte Öğrenme Üniversitesi ile ilgili detaylı bilgiye İnternet sitesinin "Hakkında" sekmesinden, kampüs ve derslikler, ders programı ve kayıt bilgilerine "Eğitim" sekmesinden ulaşılabilir. “İletişim” sekmesindeki bilgiler aracılığı ile Birlikte Öğrenme Üniversitesi Ofisi ile iletişime geçilebilir.