Birlikte Öğrenme Üniversitesi Öğrencileri Oryantasyon Eğitiminde

05 Mart 2024 Salı

Birlikte Öğrenme Üniversitesi Başladı

Birlikte Öğrenme Üniversitesi’ne Bolu’da ikamet eden 60 yaş üstü, lise ve üstü eğitime sahip 45 vatandaşımız kayıt yaptırdı.

5 Mart 2024 tarihinde açılış töreni gerçekleştirildi. Akabinde, Birlikte Öğrenme Üniversitesi öğrencilerimize oryantasyon eğitimi verildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazmiye Yıldırım tarafından akademik takvim ve program hakkında bilgi verildi, derslerin hocaları takdim edildi.

Denge ve Koordinasyon (Fiziksel Egzersiz) dersi, BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Şebnem Avcı tarafından Bolu Karaçayır Çok Amaçlı Spor Salonu, Judo Çalışma Alanında,

Sağlıklı Yaşlanma dersi, BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü araştırma görevlisi Uzman Gerontolog Elif Güngör tarafından BAİBÜ İletişim Fakültesi dersliğinde,

Yaşlılar Hukuku dersi, BAİBÜ Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ümmügülsüm Kılıç tarafından BAİBÜ İletişim Fakültesi dersliğinde verilecek olan zorunlu dersler olduğu açıklandı.

Seçmeli dersler arasında İngilizce dersi, BAİBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğr. Gör. Yeşim Çizmeci Özçelik tarafından BAİBÜ İletişim Fakültesi dersliğinde, Yaratıcı Drama dersi, BAİBÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emine Eratay tarafından BAİBÜ İletişim Fakültesi Atölye dersliğinde, Din Eğitimi dersi, BAİBÜ İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şaban Karasakal tarafından BAİBÜ İletişim Fakültesi dersliğinde Salı günü gerçekleştirileceği ve derslerin kapsamı hakkında bilgi verildi.

Çarşamba günü verilecek seçmeli derslerden Müzik dersinin, BAİBÜ Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Akyoloğlu tarafından, Satranç ve Zeka Oyunları dersinin, BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Adem Solakumur tarafından, Fotoğrafçılık dersinin, BAİBÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Fatih Peker tarafından BAİBÜ İletişim Fakültesi dersliklerinde gerçekleştirileceği ve derslerin kapsamı hakkında bilgi verildi.
Yüzme dersinin Cuma günü AİBÜ Yüzme Havuzu ve Fitness Merkezinde, Antrenör Burak Böcekçi tarafından yürütüleceği açıklandı.
Derslerin 29 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.